Raakaöljyennuste ja tekninen analyysi

Raakaöljyn pudotus vastaa uusien huippujen saavuttamisen jälkeen havaittua epävakautta. Viimeisen vuoden aikana toista huippua on taipumus pudota 5-10 %. Jälleenmyyjien tulisi katsoa DoE:n viikko toisensa jälkeen huomista osaketulosteesta nähdäkseen, että ensimmäisen kuukauden raakaöljysopimus löytää vahvistusta, mikä melkein varmasti yhtyisi lyhytaikaisiin välittäjiin, jotka ennakoivat epävakautta uuden vuoden 74,08 dollarin huippukorkeuden jälkeen. /bbl.

Yhdysvaltojen kyky vapauttaa SPR ja mahdollisesti lempeämpi kanta Iranin hintoihin ovat vähentäneet tarjonnan tainnutuspelkoja, joita havaittiin jo ennusteiden päivämääräkirjan leviämisessä. Kaiken kaikkiaan taaksepäin jääminen on kuitenkin heikentynyt, kun tarkastellaan 18.12.-19.12. sopimusta. Brent-takautus on alennettu eniten sitten helmikuun 13. päivän.

WTI:n raakaöljyn teknisen analyysin strategia – Raakaöljyn poiminnat ovat vetäytyneet tyypillisesti kohti 200-DMA:ta sen jälkeen, kun vaihto on viime aikoina ollut uusilla huipuilla. Syyskuusta lähtien WTI:n hinta on pysynyt 200 DMA:n yläpuolella ominaisuuksien arvaamattomuudesta huolimatta. Toinen tämän keskeisen ohjepisteen ote tukisi vinoa jatkamista.

WTI-raakaöljyn keskeiset tekniset tasot

Resistanssitaso – 70,87 dollaria – 61,8 %:n jäljitys heinäkuun laajennuksesta

Spot – 67,18 dollaria/bbl

Tuki – 63,41 dollaria – Kesäkuun alin ennen 18. kesäkuuta – 3. heinäkuuta murtautuminen uusiin 3 vuoden huippuihin

Ovatko syöttöpaineet keventyneet materiaalisesti?

Sen jälkeen kun väitettiin, että OPEC piti valheellisesti öljykustannuksia korkeina, viikko sitten puhkesi uutinen, että Trumpin organisaatio voi poistaa osan painosta fyysisestä öljynäytteestä hyödyntämällä USA:n kriisisäästöjä. Strategic Petroleum Reserve eli SPR on alkanut taistella marraskuun kilpailuissa, koska kaasukustannukset ovat nousseet noin 30 % vuotta aiemmasta. JP Morgan on osoittanut, että ero syys-lokakuussa tulee jatkamaan mahdollisen SPR-purkauksen tiukentumista, mikä ilmeisesti pitäisi painon öljyn hinnalla.

Huolimatta tarjonnan painon vähenemisestä SPR:n kautta, on puhuttu Iranin tukien suunnittelun helpottamisesta, mikä vähentäisi negatiivisen tarjonnan tainnutuksen pelkoa. Huolimatta mahdollisesta helpottamisesta, comexin kärki on öljyn vitriinin epävakaus CBOE/NYMEXin arvioiden mukaan, ja se on työnnetty kohti epänormaalimpia määriä usean vuoden aikana. Siinä tapauksessa, että apu 63,41 dollarilla ei katkea, se voi osoittaa, että voiton kauhu auttaa.

Yhteenvetona-

Toistaiseksi välittäjien tulisi ottaa 200-DMA:ta 64,61 dollarilla ja kesäkuun alimmillaan 63,41 dollarilla tärkeimpänä apuna. Kustannusten epäonnistuminen tämän alueen alta ja CBOE/NYMEX-epävakaustiedoston vetäytyminen voi tarkoittaa, että esimerkki toistetaan jälleen ja että on meneillään maltillinen työntö kohti uusia monivuotisia huippuja, joiden tavoite voisi olla 77 dollaria barrelilta.

Isabella Mary